Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Bekijk hieronder ons laatste nieuws!
Op de hoogte blijven? Like dan onze Facebookpagina.

de-landkruidenier-kaas-8

En nog een podium-waardige kaas…Scarletta!Hollandse kaas met rode korstDe Scarletta is een kaas van Hollandse bodem. Een smeuïge, milde kaas met een roodgewassen korst. Het zuivel is zacht en smedig. De naam Scarletta is tot stand gekomen door de rode kleur van deze kaas: Scarletta, oftewel Scharlaken (rood). Een heerlijk kaasje voor op je borrelplank!Ook voor bijzondere en speciale kazen van superieure kwaliteit, De Landkruidenier. Dé Vers & Delicatessen Winkel van Het Groene Hart

Winters kaasjeWát een heerlijk kaasje heeft Boer Verweij weten te maken voor de wintermaanden. Deze winterkaas is gemaakt van gethermiseerde koemelk met een toevoeging van winterse kruiden, zoals daslook, knoflook, prei, fenegriek, pompoen en wortelgranulaat. De kaas krijgt nog wat extra pit door de toevoeging van zwarte peper. Een heerlijke combinatie van smaken. Circa 8 weken gerijpt, dus nog lekker romig van smaak. Die romige structuur in combinatie met de kracht van de winterse kruiden maakt dit tot een ware winterse delicatesse voor op je borrelplank.

Mooie en heilzame producten toegevoegd aan ons assortiment. ZECHSAL Magnesium vlokken voor een heerlijk ontspannend (voet)bad. Eventueel verrijkt met etherische oliën van CHI, 100% biologisch.Magnesium is ook voor therapeutische doeleinden in te zetten, denk aan MSM Gel voor soepele spieren en gewrichten.

Dankbaar voor de mooie en inspirerende verhalen en gesprekken van bijzondere mensen die we mogen ont-moeten in onze winkel🙏.Afgelopen week … heel speciaal. Mensen komen met elkaar in contact én verbinding. Voel je welkom, de koffie is lekker en het gebak is (h)eerlijk.Gastvrijheid en Hartelijkheid….kost niets ❤️.

MAGNESIUM , het wordt ook wel ‘de vonk van het leven’, het ‘anti-stress mineraal’ en het ‘wondermineraal’ genoemd en veel mensen hebben hier een tekort aan. Oogtrillingen, wakker schrikken omdat je denkt dat je valt, futloosheid, vermoeidheid, spierkrampen, onrust, constipatie, oorsuizen en ‘restless legs’ zijn een aantal van de velen symptomen die je kunt ervaren bij een tekort aan magnesium.Hoe komt dit ….Arme bodem wb mineralen en sporenelementen, eten vanuit pakjes en zakjes, veelvuldig gebruik van frisdrank, medicijnen, suikers en chemicaliën.Magnesium is belangrijk voor een optimale gezondheid. Dit mineraal speelt een rol bij vele lichaamsprocessen, wel meer dan 300 enzymatische processen. Het werkt kalmerend op je zenuwstelsel en reguleert de bloeddruk en hartritme. Het wordt niet voor niets het anti-stress mineraal genoemd. Daarnaast helpt het met de vertering van eiwitten, koolhydraten en vetten, helpt het je lichaam ontgiften en is het betrokken bij de aanmaak van neurotransmitters zoals serotonine (gelukshormoon).Wist je dat magnesium om die reden ook vaak met succes ingezet bij depressie?De manier om magnesiumrijk voedsel te identificeren is door de kleur groen. Een groene kleur betekent chlorofylrijk voedsel. Als jij deze wintermaanden vitamine D slikt, is het zeer aan te raden dat je ook zorgt voor voldoende magnesium in je dieet. Een OERvoedingsproduct wat héél veel magnesium bevat, is zeewier. Verder bevatten noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, avocado, gedroogde vijgen, makreel, rauwe cacao en hennepzaad ook redelijk wat magnesium.Bepaalde factoren waardoor je lichaam minder magnesium binnen krijgt of kan opnemen:Je leeftijd: Hoe ouder je wordt hoe moeilijker het wordt voor je lichaam om voedingsstoffen op te nemen, zo ook met magnesium.Het voedsel dat je eet:Veel niet-biologisch voedsel bevat nog maar weinig magnesium door chemische bemesting en pesticiden. De hoeveelheid magnesium in voeding wordt namelijk bepaald door de hoeveelheid magnesium in de grond.Je medicatie:Er zijn veel medicijnen die er voor zorgen dat je magnesium geroofd wordt uit je lichaam. Stress: wellicht is het voor jou niet haalbaar om genoeg voeding binnen te krijgen met voldoende magnesium omdat je veel stress in je leven ervaart. Stress onttrekt magnesium uit het lichaam. Als één van deze factoren in je leven spelen en je vraagt je af je wel voldoende magnesium binnen krijgt, kun je er aan denken om een hoogwaardig magnesium supplement te nemen….Zuiver magnesium van #zechsal 🇮🇶, ut Groningen!Diverse producten van Zechsal in ons assortiment verkrijgbaar.

Wilt u binnenkort een lekkere borrelplank samenstellen?Wat dacht u van onze heerlijke kruidenkazen en romige Brie 🤩!Of de pittige oude kaas met ambachtelijk gemaakte mosterd van OOGST én wellicht de biologische geitenkaas van De Mèkkerstee. Onze extra belegen boerenkaas mag uiteraard niet ontbreken, favoriet bij onze klanten 🧀.De keuze is reuze !!!Kom gezellig langs om te proeven en te ontdekken wat bij De Landkruidenier .

NIEUW…. Heerlijke recepten met (h)eerlijke producten 🤩! Vandaag lekkere HACHEE:▪ Hachee is een stoofgerecht dat lekker lang mag pruttelen.Zorg dat je een goede (stoof)pan hebt met een dikke bodem, want door de suikers uit de uien en appelstroop is de kansnamelijk groter dat het aanbrandt.▪ Goed vlees! #MeatBlok uit Zevenhoven levert kwalitatief hoogwaardig vlees van eigen koeien, waarbij extra aandacht is voor dierenwelzijn en milieu. Verkrijgbaar bij de Landkruidenier. Voor hachee gebruik je runder-sukadevlees of runderriblappen. Ga niet voor te mager vlees, dan wordt het vlees door het koken juist ergdroog.Door een scheutje rode wijn of bier en/of een plakjeontbijtkoek toe te voegen, wordt het vlees nog malser. Je kent het vast nog … zacht draadjesvlees….mmmm!▪ Uien, wat is hachee zonder uien… Lekker lang bakken waardoor ze al goed zoet worden, heerlijk!▪ Een beetje bloem. Door het rundvlees even door de bloem te husselen en dit ook mee te bakken, krijg je een mooi gebonden saus. Lekker voor over de aardappelpuree!▪ Kruiden: laurier, kruidnagel, peper en zout. Eventueel een beetje paprikapoeder en nootmuskaat. Meer hoeft er eigenlijk niet in!▪ Olie én roomboter om in te bakken! Voor eenvolle smaak is ook het toevoegen van echte boter heel belangrijk.▪ Natuurlijk serveer je deze zelfgemaakte hachee met eigengemaakte aardappelpureeen rode kool van #OOGST, verkrijgbaar bij de Landkruidenier. Neem voor de pureeeen kruimige pieper zoals de Frieslander! Met dank aan #gewichtopniveau.

Echt té leuk en super makkelijk om alle smaken van deze heerlijke jam’s te proeven!Staat ook heel mooi kleurrijk in je cadeau pakket 📦.Fijn om te krijgen en leuk om te geven…. Maar vooral heel lekker 😋!Verkrijgbaar bij de Landkruidenier.

Zondag namiddag borrel plank verzorgd, leuk om te doen! Lekker stukje Franse roombrie, heerlijke Italiaanse kruidenkaas en natuurlijk de beste Nederlandse boerenkaas!Daarbij goede worsten, lekker pittig en gekruid. Plak vijgenbrood met noten, schaaltje olijven en gevulde paprikaatjes…. Dit àlles afgemaakt met kaasbegeleiders van OOGST zoete dadel of juist hartige mosterd. Eventueel met een goede fles wijn 🍷.Alles vers en naar wens op maat gemaakt.Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.Fijn weekend!

Goed bezig 👍👍👍!!!Succes en wij blijven je volgen en steunen 🙏

We zijn volop bezig om kerstpakketten samen te stellen, ontzettend leuk en dankbaar dat veel bedrijven ons al weten te vinden! Iedereen is welkom, ook particulieren 😃.In overleg en voor elk budget zijn er diverse mogelijkheden. Uiteraard zijn lokale streekproducten erg in trek, zoals boerenkaas, honing en OOGST jam. Maar ook een lekker flesje Franse wijn of Italiaanse delicatessen zijn populair!Kom gerust vrijblijvend langs en laat u inspireren én informeren bij de Landkruidenier.

Black Friday….. ehhhhh, sorry …..Zwart Bonte Koeien Dag zul je bedoelen!!!! Aanstaande vrijdag mooie en leuke acties:Bij aankoop van :🧀 1 kilo kaas > een stuk ( ong. 125 gr.) verse room-Brie gratis!🥫 2 potten jam of soep van OOGST > 1 mini jam cadeau!🍫 1 doos Cannoli’s (à 6 stuks) > 2 pasticini gratis!Zolang de voorraad strekt, OP=OP!!!